Hoe maak ik een afloop?

Het bestand moet een afloop hebben, dit is het gedeelte van de illustratie dat buiten het afdrukkader (stans) valt. Het is mogelijk om de kleuren in het bestand te laten doorlopen buiten het afdrukkader (stans), hierdoor komt er geen witte lijn om de rand van het etiket.

Hoe maak ik een afloop:

• Kies Bestand > Documentinstellingen.
  • Geef bij 'afloopgebied' (boven, onder, Links, rechts) 2mm aan.
  • Klik op OK.

Kijk voor een uitgebreide uitleg naar de onderstaande video.

Veiligheidsmarge

Van de rand van het netto (bestelde) formaat gezien, moet je zorgen dat er 2 mm daarbinnen geen belangrijke teksten of (delen van) afbeeldingen komen te staan. Zo voorkomen we de kans dat deze objecten aangesneden worden.